פרופ איסי דורון הצטרף לועדה האקדמית של הגוף הבינלאומי של מתכננים פיננסים  

 

 

FacebookTwitter Whatsapp

28/10/2015 איתי שלוסברג


בישיבה הבינלאומית של המועצה העולמית של מתכננים פיננסים שהתקיים בטוקיו יפן והשתתף בו נציג ישראל במועצה מר דן דוברי CFP, החברים המייצגים את 26 מדינות החברות אישרו את ההמלצות לעדכן את: 
  1. מבנה הפרופיל המיומנויות של ה"מתכנן הפיננסי" (FPSB Financial Planner Competency Profile). 

  2. מבנה תוכנית הלימודים לקראת תואר CFP בעולם. (Financial Planning Education Framework). 

  3. מבנה סטנדרטים מקצועיים (Financial Planning Practice Standards) 

זאת בעקבות עבודה של שנה שלמה של בו היו מעורבים חברי ההנהלה של הארגון וועדת "גוף הידע" שמורכב מאקדמאים בכירים מכל העולם שמקדמים את המקצוע תכנון פיננסי כמקצוע אקדמי. 

בועדה האקדמית חברים גם פרופ' ישראל (איסי) דורון, ראש הפקולטה לגרנטולוגייה באוניברסיטת חיפה וד"ר רון ברגר CFP מהמרכז הבינתחומי בהרצליה. 

נואל מאי מנכ"ל הארגון שמבקר בארץ בימים אילו לכבד את 84 המסומכים החדשים ו220 מוסמכים בכלל בישראל לתואר CFP בכנס השנתי בים המלח אמר " שינויים גלובליים בתנאי שוק, השימוש בטכנולוגייה וסביבה רגולטורית שמשפיע על הדרך שבו מתכננים פיננסים ברחבי העולם נוגעים ומשפיעים על לקוחות בדרך לחיות חיים של כבוד וביטחון". הוא הוסיף "כגוף גלובאלי שקובע את הסטנדרטים למקצוע מתכנן פיננסי גוף הידע שלנו חייב לאבטח שהתוכן של תוכנית הלימודים וכן הסטנדרטים של החברים שלנו ברחבי העולם תמיד יהיו רלוונטים וברמה הגבוהה ביותר לאנשי מקצוע בעולם. המטרה שלנו זה לוודא שכל המוסמכים שלנו יעמדו בדרישות הערכיות והמקצועיות שצריך במטרה לעמוד בשליחות שלהם בעולם שמשתנה וצרכנים עם צרכים שונים מאשר בעבר". 

דן דוברי היו"ר היוצא של איגוד מתכננים פיננסים בישראל אמר "גם בישראל העולם שלנו משתנה באופן קיצוני ואנשי מקצוע שבעבר המיומנות העיקרית שלהם היה ליצור מחוייבות אצל לקוחות לרכוש מוצר פיננסי או פנסיוני נדרשים לעבור להיות נאמנים ללקוחות שלהם ולעזור ללקוחות להגשים יעדי חיים" הוא הוסיף שינוי זה דורש מאיתנו ידע ומיומנוויות שונות מאשר בעבר ולהבין היטב בתחומים שבעבר לא היינו חייבים להתמחות בהם, החברות שלנו בקהילה בינלאומית היא זכות ענקית עבור כולנו ותשפיע על על אזרחי ישראל שיוכלו לקבל הכוונה אובייקטיבית וגישה לאנשי מקצוע נאמנים מקצועיים ומיומנים". 

בועדה אקמאיים בכירים מ 18 מדינות בעולם לרבות אוסטרליה, אוסטריה, ברזיל, קנדה, סין, גרמניה, מדינות המפרץ, הונגקונג, אירלנד, ישראל, מלזיה, ניו זיילנד, קוריאה הדרומית, סינגאפור, דרופ אפריקה, טיילנד, בריטניה וארה"ב.  


רקע 

ה- CFP זוכה להכרה ב- 26מדינות ברחבי העולם והסמיך עד היום למעלה מ- 160,000 מתכננים פיננסים ברחבי העולם, ולמעלה מחצי מליון מצויים בתהליכי ההסמכה. רגולטורים רבים ברחבי העולם ובהם - באנגליה, הונג קונג, מלזיה, ניו זילנד, דרום אפריקה, מכירים בהסמכה זו ומיסדו אותה באופן רגולטורי כסטנדרט המקצועי הגבוה ביותר לעוסקים בתעשיית הביטוח ופיננסים.

תכנון פיננסי הוא תהליך עבודה של בניית אסטרטגיות עבור משפחות לניהול ענייניהם הפיננסים במטרה להגשים יעדי חיים. כל הלומדים תכנון פיננסי השלימו תכנית לימודים של 4 סמסטרים במהלך שנתיים והתמחו בכל הדיסציפלינות של המציאות הכלכלית של משפחות במרחב גדול של פעילות פיננסית לרבות ניהול פיננסי של משפחות, ניהול נכסים, ניהול סיכונים, תכנון מס, תכנון פרישה, תכנון עיזבון והעברת נכסים בין דורית. (Estate Planning). הקורס מביט על המציאות של הלקוח בארץ וגם בעולם (לבעלי נכסים או אזרחויות בחו"ל). 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

קופות גמל, חיסכון, צילום: Image-by-Freepik

השתלמות 500 S&P בירידה - תחזית ביצועי השתלמות, גמל ופנסיה לחודש אפריל 2024 - סקירת מיטב

אבי ברקוביץ, משנה למנהל השקעות ראשי מיטב גמל ופנסיה
01/05/2024